Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.30 - 16.30 uur | zaterdag: 8.00 - 12.30 uur | zondag: gesloten | 0186-680255

Taal / Language

Schmotzer Venterra combineert een mechanische en chemische aanpak van onkruid.

De Venterra-schoffelmachine van Schmotzer heeft een framehoogte van een meter in geheven toestand. Zo kan de cameragestuurde machine in hogere gewassen als mais de onkruiden aanpakken zonder het gewas al te zeer te beschadigen.

Voor een strak begin- en eindresultaat worden handmatig of via gps-Isobus eerst de afzonderlijke schoffelelementen hydraulisch geheven. Daarna volgt de gehele hefinrichting. De Venterra-schoffelmachine heeft onder de schoffels dan 50 cm bodemvrijheid.

SCHOFFELMACHINE SCHMOTZER VENTERRA

  • Precisie: cameragestuurd, elementen zijn per rij afzonderlijk uit te heffen
  • Werkbreedte: 6 meter (12 x 50 cm)
  • Werksnelheid: camera kan tot 15 km/u, praktijk is 4 tot 9 km/u

HYBRIDE MACHINE

De machine is uitgerust met spuitdopjes boven de gewasrijen. Daarmee kan de Venterra in de rij het onkruid aanpakken waar de schoffels niet bij kunnen. De machine bespuit strookjes van zo’n 10 cm. “Je kunt het een hybride machine noemen voor een gecombineerde mechanische en chemische aanpak van het onkruid”, zegt Erwin Tessers, productmanager schoffeltechniek van importeur Kamps de Wild. “Echt 100% mechanisch kan nog niet. Hoe je het ook wendt of keert, in de rij en vlak daartegenaan mis je met de schoffel onkruidjes.”

Schmotzer, weliswaar nog in eigen kleuren, is al enige tijd volledig onderdeel van Amazone. De geïntegreerde software bestaat uit Amazone-componenten.

Bron: Trekker online 24-08-2022